Ossista

Perustietoja
Nimi: Goldberry's Swish Tail
Kutsumanimi: Ossi
Rotu: Shetlanninponi
Sukupuoli: Ori
Syntynyt: 2012
Väri: Punarautias
Merkit: Lht harja & häntä runsaasti sek otsalla & kuonopiillä kj kjko/

Isä: Promisehill Moonshine 106 SH
Emä: A.P. Roseberry 1038 SH

Kasvattaja: Pynnönen Ulla
Omistaja: Jääskeläinen Tuuli

Näyttelyistä

3.9.2011, Mustiala

7-7-8-8-7=37p

Lihaksikas ja hyvin kehittynyt poni, jolla on selvä rotuleima. Kaula on hyvänmuotoinen, mutta lyhyehkö. Rungossa on hyvä syvyys. Lautanen on lyhyt. Jaloissa on hyvä luusto ja sääriluut ovat lyhyet. Vasen etujalka on kyynärpäästä ulospäin kiertynyt. Liikkeet ovat suorat. Käynti on tarmokasta ja tahdikasta. Ravi on kevyttä ja tahdikasta, mutta vielä voimatonta.


29.8.2012, Maaninka

8-7-7-7-7=36p

Ponilla on hyvä rotu- ja orileima ja se on ryhdikäs. Sillä on hieman pienet silmät, vahva ylälinja, lyhyehkö ja raskaasti liittyvä kaula, hyvä rungon syvyys sekä lyhyt lautanen. Jaloissa on hyvä luusto, mutta pystyt vuohiset. Liikkeet takaa pihtiset. Käynti on aktiivista, mutta se saisi olla matkaavoittavampaa. Ravissa on melko hyvä mekaniikka. Muita huomioita: 2 mm yläpurentaa. Poni olisi edukseen hoikempana.

Miten poni päätyi minulle

Näin Ossin ensimmäistä kertaa Hippoksen tamma- ja varsanäyttelyissä, Maaningalla 29.8.2012. Seisottiin Sinin kanssa odottelemassa että koska saadaan viedä tammat mittaukseen ja kauempaa tanssi ohi tämä rautias komistus mustan samanmoisen kanssa. Sanoin Sinille innoissani jotain tyyliin: "KATO tota rautiasta, vähänkö upee!!" johon Sini totesi laimeasti jotain suuntaan "ihan kiva". Tämä keskustelu jatkui hetken, minun puoleltani silmät loistaen ja Sinin puolelta sillee "joo tuo on kyllä ihan pöpi kun tolleen innostuu :D". Kun maneesissa ooteltiin kehäänpääsyä, kysyin tämän rautiaan orhin pitelijältä että kuinka vanha poika mahtaa olla. Ällistyin kun kuulin, että vasta kaksivuotias. Luulin vanhemmaksi.

26.9.2012 näin Partasen Tiian Kiuruvedellä näyttelyissä ja juteltiin jotain. Kehuin että olipa hieno rautias orhi hänellä mukana Maaningalla ja Tiia siihen heitti että voi hän sen mulle myydä. Vieläpä huiman edulliseen hintaan. Totesin silloin vielä, että rahaa ois ostaa mutta ei ylläpitää.

Eräs syyspäivä sain sitten facebookissa kutsun tapahtumaan. Ollin (Ossin isä, Promisehill Moonshine) kantakirjauskahvit 14.10.2012. Sinne menin siis, kuvailin poneja ja ihailin Ossia. Tiia totesi taas, että kyllä sä saat sen siihen hintaan kun Kiuruvedellä lupasin. Johanna siihen, että saisin tuoda ponin Uuwen kaveriksi pihattoon. Soitin äidilleni ja kysyin olisiko hän paljon sitä vastaan ja kun ei ollut, niin mikäs siinä.

22.10.2012 Käytiin kirjoittamassa nimet papereihin ja hakemassa poni uuteen kotiin! Voi sitä tajutonta riemun määrää!

Hippokselta Ossin passi tuli takaisin 19.11.2012 ja olin virallisesti ponin omistaja. <3


Tällä hetkellä

Poni asuu n. 500km päässä kotoani, Pikkuvirran Ponitallilla. Käyn katsomassa ja hoitamassa sitä n. kerran kuussa, useamminkin jos vain pystyn. Olen aloittanut sen ohjasajo-opetuksen.


Suunnitelmissa

Suunnitelmissa minulla on nyt opettaa Ossi ajolle ja alkaa treenata sitä kesällä. Kun poni on starttikunnossa, olisi tarkoitus että Niskasen Meri alkaisi ajamaan sillä kilpaa! Ei kuitenkaan mitään paineita, jos ei tästä mitään pikakiituria tule, niin on se ainakin minun rakas harrastuskaverini ja Braamerin ystävä.


Varusteista

Ossin väri on oranssi, eli koitan hankkia sille pääsääntöisesti oransseja tavaroita. Jos tiedätte mistä saa ostettua/tilattua oransseja harjoja, loimia tai ihan mitä tahansa ponikamaa, olisin onnellinen jos kertoisitte!

Tällä hetkellä minulla on Ossille valjaat, satula, kolmet suitset, harjoja, fleeceloimi ja paljon erinäistä pikkutavaraa. Ossille on lainassa myös Braamerin sininen fleeceloimi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti